H2O
: 07 gru 2009, 17:04
hmm . .
Tak głupie że nawet nie wiem jak zacząć
Ale ciekawość jest silniejsza
Nalewam wody ze studni do centralnego ogrzeawania bo akurat była robiona modernizacja i starą trzeba było wypuścić
Problem polega na tym że swieża woda gotuje się już w 90 stopniach
W suszarni do słomy którą użytkuje staje się to dużym problemem (powinna pracowac przy 95*)
A miałem okazje spotkac sie z tym zjawiskiem nie tylko u siebie
Układ C.O. suszarni po zalaniu świeżą wodą wykazuje tendencje do zagotowania się już 88*
Po czterch dniach czasu (24/24) pracy można dojść do 93* bez efektu gotowania
Po nastepnym tygoniu 95*
Po miesiącu można chyba jeszcze wyżej ale nie sprawdziłem
Woda pochodzi ze studni w moim gospodarstwie
Głebokośc jej wynosi 96m
W układzie nie wystempuje powietrze (w hydroforach) bo pompa jest sterwana z falownika i przekładnika ciśnienia
U przyjaciela taki sam efekt wystempował na wodzie z wodociągu miejskiego
Ciekawi mnie jaka to substancja może być rozpuszczona w wodzie, której to temperatura wrzenia jest niższa niż wody
Tak głupie że nawet nie wiem jak zacząć
Ale ciekawość jest silniejsza
Nalewam wody ze studni do centralnego ogrzeawania bo akurat była robiona modernizacja i starą trzeba było wypuścić
Problem polega na tym że swieża woda gotuje się już w 90 stopniach
W suszarni do słomy którą użytkuje staje się to dużym problemem (powinna pracowac przy 95*)
A miałem okazje spotkac sie z tym zjawiskiem nie tylko u siebie
Układ C.O. suszarni po zalaniu świeżą wodą wykazuje tendencje do zagotowania się już 88*
Po czterch dniach czasu (24/24) pracy można dojść do 93* bez efektu gotowania
Po nastepnym tygoniu 95*
Po miesiącu można chyba jeszcze wyżej ale nie sprawdziłem
Woda pochodzi ze studni w moim gospodarstwie
Głebokośc jej wynosi 96m
W układzie nie wystempuje powietrze (w hydroforach) bo pompa jest sterwana z falownika i przekładnika ciśnienia
U przyjaciela taki sam efekt wystempował na wodzie z wodociągu miejskiego
Ciekawi mnie jaka to substancja może być rozpuszczona w wodzie, której to temperatura wrzenia jest niższa niż wody