Cukier + rosliny<>alkohol
: 23 sie 2006, 18:57
Ostatnio na www przeczytalem, ze rosliny maja do 80 % cukru
http://www.sciaga.pl/tekst/38871-39-cukry
Poniewaz cukier jest glownym skladnikiem budulcowym
Mam pytanie:
Czy to sa cukry, ktore drozdze w procesie fermentacji moja rozlozyc (na alkohol)
A jezeli nie, to jak mozna i czym potraktowac rosliny (aby uwolnic cukier)
Trawa sie chyba sklada m.in celulozy (to rez cukier)
Jakimii enzymami mozna go rozlozyc na cykier ktory bedzie rozkladany w procenie fermentacji przez drozdze (alkohol)
http://www.sciaga.pl/tekst/38871-39-cukry
Poniewaz cukier jest glownym skladnikiem budulcowym
Mam pytanie:
Czy to sa cukry, ktore drozdze w procesie fermentacji moja rozlozyc (na alkohol)
A jezeli nie, to jak mozna i czym potraktowac rosliny (aby uwolnic cukier)
Trawa sie chyba sklada m.in celulozy (to rez cukier)
Jakimii enzymami mozna go rozlozyc na cykier ktory bedzie rozkladany w procenie fermentacji przez drozdze (alkohol)