Drewno Zamiast Benzyny - jak zasilać silnik spalinowy drewnem?
Biodiesel, olej roślinny, gaz drzewny, odnawialne źródła energii, tanie ogrzewanie, dom autonomiczny.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Robie Forda 1.6D na rzepak/skąd tanie części do instalacji?
Idź do strony Poprzedna  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DrewnoZamiastBenzyny.pl -- forum Strona Główna -> Samochody na olej roślinny / biodiesel
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wara
Wtajemniczony

PostWysłany: Wto Maj 22, 2007 4:30 pm    Temat postu: x Odpowiedz z cytatem

Praktyczny sposób na sprawdzenie przepustowości przewodów, może tez u siebie zamontuje coś podobnego i sprawdzę, warto byłoby wiedzieć jak to krąży. Mimo wszystko domyślam się że z moim całkiem niewielkim silniczkiem w porównaniu do twojego u mnie jest sporo mniejszy przepływ paliwa, poza tym u mnie nie ma potrzeby wchodzenia na 5000tys, u mnie się jeździ w granicach 3tys obrotów. A nawet jak go pocisnę lepiej na wyższe obroty to nie zauważylem jakiegoś spadku mocy (takowy by pewnie był w przypadku niedoboru paliwa).

teraz mam zamiar w swoim do baku wpakować jeszcze elektryczna pompkę paliwową, zobaczę, czy będzie jakaś różnica, czy da się mu troche tylk tym poprawić przyspieszenie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DrewnoZamiastBenzyny.pl -- forum Strona Główna -> Samochody na olej roślinny / biodiesel Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedna  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: