Drewno Zamiast Benzyny - jak zasilać silnik spalinowy drewnem?
Biodiesel, olej roślinny, gaz drzewny, odnawialne źródła energii, tanie ogrzewanie, dom autonomiczny.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

silnik na olej domowym sposobem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DrewnoZamiastBenzyny.pl -- forum Strona Główna -> Inne paliwa alternatywne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dcio
Doświadczony

PostWysłany: Sro Mar 01, 2006 11:05 pm    Temat postu: silnik na olej domowym sposobem Odpowiedz z cytatem

http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1128208568_HPIM0496.jpg

tania jazda na oleju.

Olej posmażalniczy można kupić juz po kilkadziesiat groszy za litr, przefiltrowac (podgzany bedzie szybciej chyba ze nastawimy pare dni wczesniej na dzialce Wink przez filtr do kawy i jeżdzi pojazd jak złoto.

Cytat z autora wynalazku:

"ja sprawe podgrzewania rzepaku w ciagniku ursus c360 (wtrysk bezposredni) zalatwilem z czesci znalezionych na zlomie i podgrzewcz ten spisuje sié lepiej niz niejeden z tych za 1000zl i wiecej. Bardzo pomocna okazala sié byla bimbrownia sásiada a mianowicie jej miedziana wezownica. 2 metry miedzianej rurki Φ10mm nawinalem w spirale na rurze 1.5'' i calosc wspawalem w kawalek rury 3" co widać na zdjęciach. Jedyne koszty to rurka 3/8" (na króćce) 1metr-3zł. Wiéc jezeli nie widac zadnej róznicy to po co przeplacac!!!"

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=137090&start=

Ostatnio zmieniony przez dcio dnia Wto Cze 24, 2008 12:34 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
View user's profile Send private message
Lis
Site Admin

PostWysłany: Sro Mar 01, 2006 11:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale podgrzewanego zbiornika nie ma, jak instalacja opisana u mnie na stronie. Twisted Evil

dcio napisał:
jak sie zamieszcza zdjecia na forum???

Zapraszam do FAQ. Smile
Powrót do góry
View user's profile Send private message Odwiedź stronę autora Adres AIM
all510
Doświadczony

PostWysłany: Czw Mar 02, 2006 8:15 pm    Temat postu: Re: silnik na olej domowym sposobem Odpowiedz z cytatem

tania jazda na oleju.

Olej posmażalniczy można kupić juz po kilkadziesiat groszy za litr, ]

gdzie mozna kupić taki olej ,masz jakieś namiary ? chętnie bym kupił Smile
Powrót do góry
DTaras
Wtajemniczony

PostWysłany: Pon Kwi 24, 2006 12:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja inaczej myślałem.

Rurkę nawinąć na rurę wydechową
Pompa generuje dość spory przepływ więc rozgrzane paliwo trafia do pompy a następnie d zbiornika i miesza się z zimnym. Instalacja oczyszczana i zamykana w okresie lata...
Powrót do góry
wojtek1965
Zainteresowany

PostWysłany: Czw Lip 12, 2007 1:09 am    Temat postu: Czytam to wszystko Odpowiedz z cytatem

juz 3miesiace.Zacząłem od dolewania rzepakowego.1szy łyk 30 litrow na zbiornik 20%ON. Jezdzi jak złoto......Zrobiłem 100%OR .+0,5% benzyny bezołowiowej....jedyny problem, to trzeba mi pokręcić silnikiem przy rozruchu o 1-2 sekundy dłużej.Nie dajcie sie oszukac..tu nie chodzi o podgrzewacz, jesli silnik jest gorący wyciśnie i tł€szcz z kota albo i świni,. Goscie mówią że DT z inter coolerem to problem--???---Moje auto to Toyota Lucida .Pełna elektronika z 1992.Kontrola spalin, temperatury zasysanego powietrza itd leje rzepak i zapiernicza mi az miło...
Powrót do góry
wojtek1965
Zainteresowany

PostWysłany: Sro Lip 18, 2007 3:20 pm    Temat postu: jak ktos chce Odpowiedz z cytatem

to moze dodac plyn do czyszczenia ukladu wtryskowego co 3ci pelen zbiornik. Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum DrewnoZamiastBenzyny.pl -- forum Strona Główna -> Inne paliwa alternatywne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: